İmamlıkta Yeterlilik Sınavları Hakkında

İmamlıkta Yeterlilik Sınavları Hakkında

Diyanet İşleri Başkanlığı Yeterlilik / Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı, yazılı sınav ile sözlü sınav olmak üzere iki aşamada gerçekleşir.

 

Yazılı sınava girmek isteyen adaylar,

 

– Şubatın ilk haftasına tekabül eden, Milli Eğitim Bakanlığının da duyuracağı takvime uygun olarak, sınava giriş ücretini ilgili bankaya yatırmalı,

– Öngörülen tarihler arasında internet ortamında https://www.meb.gov.tr/ adresinden “Merkezi Sistem Sınavları” bölümüne girerek başvuruda bulunmalı,

– Sınava giriş belgelerini martin ikinci haftasına tekabül eden zaman sürecinde https://www.meb.gov.tr/  adresindeki “Merkezi Sistem Sınavları” bölümüne girerek almalıdır.

– Adayların sınava girecekleri adres ve sınav saati ilgili WEB sayfasından (https://www.meb.gov.tr/, Merkezi Sistem Sınavları) alacakları giriş belgelerinde belirtilecektir.

 

* Diyanet İşleri Başkanlığı Sınav Yönetmeliğinin 14 üncü maddesi gereğince yazılı sınavda başarılı sayılmak için en az 70 puan almak şarttır.

 

* Yazılı sınavda başarılı olanların sözlü ve uygulamalı sınav tarihleri ve sınavın yapılacağı yer ayrıca duyurulacaktır.

 

Gerçeğe aykırı beyanda bulunanlar, geçerli puan alsalar dahi sözlü ve uygulamalı sınava alınmayacaklardır.

Daha önce yeterliliği olan ve yeterlik süresi devam edenler istemeleri halinde ilan edilen unvanlardan herhangi birine şartlarını taşıması halinde müracaat edebilirler. (Örneğin: İmam-Hatip yeterliliği olan, Müezzin-Kayyımlık yeterliliğine, Stajyer Vaizlik yeterliliği olan K.Kursu Öğreticiliği yeterliliğine başvurabilir).

 

* Halen kamu kurum ve kuruluşlarında Devlet Memuru olarak çalışanlardan duyuruda belirtilen şartları taşıyanlar da istemeleri halinde Stajyer Vaizlik, Stajyer Kur’an Kursu Öğreticiliği, İmam-Hatiplik ve Müezzin-Kayyımlık Yeterlilik Yazılı Sınavına katılabileceklerdir.

 

* Verilen Yeterlik hangi görev için verilmiş ise o görev için geçerli olacaktır.

 

Adaylar yalnızca bir unvan için yeterlik sınavına müracaatta bulunabileceklerdir.

 

 

* Aday, özürlü olması halinde durumunu yukarıda belirtilen adresin https://www.meb.gov.tr/, Merkezi Sistem Sınavları bölümüne yapacağı başvuruda belirtecektir.

 

Sınava başvuranlar arasında sınav öncesinde ve sınav anında EĞİTEK tarafından tedbir alınmasını gerektirecek herhangi bir özür durumuna sahip olan aday / adaylar, sağlık kurulu raporunun, özürlü kimlik kartının kurum onaylı örneği veya adayın özür durumunun resmi olarak işlenmiş olduğu nüfus cüzdanı örneğinden herhangi birini bir nüsha halinde posta yolu ile EĞİTEK Ölçme Değerlendirme ve Açıköğretim Kurumları Daire Başkanlığında olacak şekilde gönderilecektir.

 

Sınav konuları, Vaizlik sınav konuları, Kuran Kursu Öğreticiliği sınav konuları, İmam / Hatiplik sınav soruları, Müezzinlik / Kayyımlık sınav soruları olmak üzere dört tanedir.

 

Vaizlik sınav konularında,

 

– Kur’an-ı Kerim,

– Arapça,

– Tefsir,

– Hadis,

– Kelam,

– Fıkıh,

– Dini ve Mesleki Kültür,

– Hitabet,

– Başkanlık ve Devlet Memurları ile İlgili Mevzuat gibi konulardan mükelleftir.

 

Kur’an Kursu Öğreticiliği sınav konularında,

 

– Kur’an-ı Kerim,

– Akaid,

– Fıkıh (İbadet Konuları),

– Siyer,

– Ahlâk ve Hitabet gibi konulardan mükelleftir.

 

3- İmam-Hatiplik sınavı konularında,

 

– Kur’an-ı Kerim,

– Akaid,

– Fıkıh (İbadet Konuları),

– Siyer,

– Ahlâk ve Hitabet gibi konulardan mükelleftir.

 

4- Müezzin-Kayyımlık sınav konularında,

 

– Kur’an-ı Kerim,

– Akaid,

– Fıkıh (İbadet Konuları),

– Ezan ve İkamet. gibi konulardan mükelleftir.

onlinefotokopi.com ekibi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

×

Merhaba,

Satış Temsilcilerimiz şu anda aktif. Whatsapp kanalı ile bizimle iletişime geçmek için, aşağıdan bir isim seçin

× Whatsapp İletişim